Alpha Brain – Vår Recension & Guide

alpha brain recension

Skriven Av Katrin Kohler  |  Sakgranskad  | Uppdaterad 21 maj 2024

Om du har ett tidigare intresse för Nootropics (Smart Drugs) är det mycket troligt att du redan känner till varumärket Onnit och deras populära kosttillskott Alpha Brain.

Onnit grundades 2011 av Aubrey Marcus tillsammans med den kontroversiella podcastern Joe Rogan och har nu ett sortiment med över 250 produkter som omfattar allt från träningsutrustning och kläder till kosttillskott. Onnits uppdrag är att hjälpa dig att nå din potential och deras mest kända produkt i det avseendet är utan tvekan Alpha Brain.

Vad Är Alpha Brain?

Alpha Brain är ett populärt nootropics som bidrar till mental prestationsförbättring. Det innehåller en blandning av örtmedel, aminosyror och andra näringsämnen som hjälper hjärnan att arbeta mer effektivt. Alpha Brain används ofta för att förbättra koncentrationsförmågan, minnesfunktioner och motivation.

Det är också fritt från koffein, gluten, laktos och nötter, så du behöver inte oroa dig för att det inte ska passa din diet eller kostbehov. I praktiken kan det därför användas av alla vuxna individer på sidan om deras normala diet.

Onnit beskriver Alpha Brain som "Det ultimata sättet att komma in i zonen" - men vilka är fördelarna med att ta detta kosttillskott, vad består det av, hur ska det tas, och framför allt, fungerar det? Vi svarar på dessa och andra frågor i denna artikel.

Fördelar Med Alpha Brain

Som vi nämnde tidigare är Alpha Brain designad för att hjälpa våra kognitiva förmågor och lättare komma in i rätt "zon". Detta kanske ger oss en lite bättre förståelse av dess effektiv, men vad är de specifika fördelarna som vi kan uppleva när vi använder oss av Alpha Brain? Här är de huvudsakliga fördelarna:

fördelar alpha brain

Förbättrat Minne - Den största fördelen med att använda sig av Alpha Brain är ett förbättrat minne, vilket kan vara mycket fördelaktigt för dig som behöver komma ihåg viktig information - oavsett om du är studerar inför ett prov eller arbetar med viktig information.

Förbättrat Fokus - Ett bättre fokus är något som de flesta strävar efter i sitt arbete, studier och vardagsliv. En sämre förmåga att fokusera på rätt saker är en av de huvudsakliga problemen många upplever i sina professionella och personliga liv.

Snabbare Reaktionsförmåga - Oavsett om du gillar att spela datorspel eller tränar explosiva sporter kan en snabbare reaktionsförmåga vara ovärderligt för din prestationsförmåga.

Klarare Tänkande Under Stress - Oavsett vad du jobbar med kommer du förmodligen att uppleva stressfulla stunder, dagar eller till och med veckor. Genom att reagera på dessa tillfällen på ett positivt och klart sätt kan du minska dess negativa konsekvenser.

Alla dessa fördelar kommer tillsammans att få din in i rätt zon enklare, vilket är precis vad målet är med Alpha Brain, och det är förmodligen något som många av oss skulle vilja uppleva mer av i våra vardagar.

Med det sagt kan det ta flera veckor av användning innan du börjar uppleva de fulla effekterna av Alpha Brain.

Alpha Brains Ingredienser

alpha brain näringsinnehåll

Vad exakt innehåller Alpha Brain för att kunna uppnå dessa typer av effekter? Det är exakt vad vi ska ta en närmare titt på här.

Först och främst - Alpha Brain innehåller endast naturliga ingredienser och är helt stimulantfria, vilket innebär att det är lagligt att köpa och använda detta kosttillskott här i Sverige. Det är också ett stort plus i vår bok att de enbart innehåller beprövade ingredienser som är ofarliga för oss människor.

I näringsförteckningen kan du hitta fyra huvudsakliga ingredienser, ett extrakt av Kattklo, samt tre proprietära blandningar från Onnit. Tillsammans skapar dessa Alpha Brain tillskottet. Så låt oss ta en närmare titt på dessa, för att bättre förstå exakt vad de innehåller.

Onnit Flow Blend (650mg)

L-Tyrosin: Detta är en aminosyra som ofta används för denna typ av hjärnfokuserade kosttillskott. Även om dess fulla effekt kan variera på varje individ, tror man att L-Tyrosin kan uppmuntra produktionen av neurotransmittorer, som sedan hjälper hjärnan under korta perioder av stress. Man tror också att det kan förändra frisättningen av dopamin, vilket bidrar till att främja ett mer positivt humör.

L-Teanin: En annan aminosyra, L-Theanin, används ofta för att hjälpa till att minska ångest. Detta hjälper uppenbarligen i tider av stress.

Havrehalm (extrakt): Detta extraheras från Sativa-plantan (från stjälkar och blad) och vissa studier har föreslagit att det förbättrar hjärnans funktion genom att minska stress, ångest och depression, samt eventuellt öka testosteron.

Fosfatidylserin: Fosfatidylserin anses ibland användas för att behandla Alzheimers och ADHD och bidrar till att förbättra minnet och uppmärksamheten. Det anses vara särskilt effektivt om det tas strax före träning.

Kattklovextrakt (350 mg)

Kattklocka är en träig vinstock som vanligtvis finns i regnskogarna i Syd- och Centralamerika. Den har använts för att hjälpa till att behandla ett stort antal sjukdomar, inklusive Alzheimers sjukdom, artrit och till och med vissa cancerformer.

Tyvärr har det funnits mycket få kliniska prövningar för att testa effektiviteten av Cat's Claw, så vi är inte säkra på dess effekt, men vi vet att den är säker. Det finns dock en växande mängd av anekdotiska bevis som stöder inkluderandet av Cat's Claw som nootropiskt medel.

Onnit Focus Blend (240 mg)

Alpha-GPC: Detta är en naturligt förekommande förening som finns i våra hjärnor. Det är en annan ingrediens som fokuserar på inlärning och minne, och en annan som har använts för att behandla Alzheimers sjukdom. Det pågår forskning för att fastställa exakt hur effektiv den är, särskilt hos friska individer.

Bacopa (extrakt): Bacopa, som ibland kallas vattenhyssop, är en ört som vanligtvis växer i våtmarker i varma länder över hela världen. Som en annan hjärnbooster anses den vara ansvarig för att förbättra minnet, minska ångest och behandla epilepsi. Detta har backats upp av kliniska prövningar.

Toothed Clubmoss: Också känd som firmoss eller huperzia serrata, är tandad klubbmossa infödd i östra Asien och är en annan naturlig behandling för Alzheimers. Den anses också skydda hjärncellerna från vissa gifter.

Onnit Fuel Blend (60 mg)

L-Leucin: En växtmetabolit, L-leucin är en essentiell aminosyra som används i biosyntesen av proteiner - resultatet av detta är att den hjälper till att läka hud och ben, samtidigt som den främjar muskeltillväxt och mager kroppsmassa. Den anses också bidra till att kontrollera blodsockernivåerna.

Pterostilben: Detta är en kemikalie som tros ha antioxidativa egenskaper och är även antikarcinogen. Som ett resultat av detta tros den kunna skydda din hjärna, samtidigt som den förbättrar hjärnans prestanda.

Vitamin B6: Detta är ett vattenlösligt vitamin som finns naturligt i många livsmedel som ägg, spannmål, kyckling och potatis. Det anses vara viktigt för en regelbunden hjärnutveckling, samt för att hålla ditt immunförsvar friskt.

Det är viktigt att notera att de faktiska fördelarna med alla dessa ingredienser nästan säkert kommer att variera från person till person, och även om Onnit har gjort mycket forskning om deras effekter, är forskningen på det stora hela ganska begränsad för de flesta av dessa ingredienser. Det finns vissa antydningar om att de ingredienser som används för att bekämpa Alzheimers, till exempel, fungerar bäst på försämrade hjärnor, snarare än på friska hjärnor.

Du kommer ofta att finna att detta är fallet för nootropiska läkemedel, eftersom det är en relativt ny marknad, men den växande mängden bevis som stöder användningen av nootropiska läkemedel bland friska vuxna ser lovande ut. Med det sagt är det alltid bästa att testa själv och utvärdera om det fungerar för dig eller inte.

Att Använda Alpha Brain - Fungerar Det?

Okej, nog med allt det tekniska bakom tillskottet och till den viktiga frågan: Fungerar det?

alpha brain fungerar det

Fördelarna med Alpha Brain som Onnit lovar låter som sagt mycket lovande, särskilt för mig som gärna vill få mycket gjort under dagarna.

Som en författare och skribent är det viktigt för mig att kunna fokusera på uppgiften framför mig, och inte distraheras av allt som händer under dagen. Att jag också lider av ADHD gör dessa typer av lösningar extra intressanta. Även då du inte sitter i exakt samma sits gissar jag att du trots det är intresserad av dessa effekter.

Från min personliga erfarenhet med Alpha Brain hade jag höga förväntningar innan jag började. Med det sagt valde jag att börja rätt med en servering varje morgon tillsammans med min frukost, vilket är vad som rekommenderas enligt Onnit.

Till en början kan jag ärligt säga att jag inte kände en allt för stor skillnad, och detta varade nog hela första veckan. Jag var ganska osäker på om det faktiskt fungerade men fortsatte att använda det då jag tidigare hade läst att det kan ta tid innan man verkligen börjar känna av dess effekter. Jag var faktiskt ganska besviken där i början men det var under den andra veckan jag verkligen började känna av några effekter.

Som många andra är jag väldigt duktig på att prokrastrinera, men helt plötsligt fann jag det enklare och snabbare för mig att börja fokusera på vad jag behövde göra under dagen, och jag fick betydligt mer gjort den veckan än vad jag brukade få gjort tidigare.

Med det sagt är Alpha Brain inget magiskt piller, men jag kände däremot en mindre men signifikant effekt av att ta det dagligen.

Som en följd av att jag fick mer arbete gjort, eller kanske som en annan bieffekt, var jag lyckligare och mindre stressad när jag var med min familj. Jag kunde ägna mer av min uppmärksamhet åt dem och verkligen vara i stunden och ge dem min fulla uppmärksamhet.

Jag märkte inga negativa bieffekter av att ta Alpha Brain. När jag tidigare testat andra typer av nootropics, särskilt de med koffeinbaserat innehåll, har jag upplevt huvudvärk, men det var inget märkbart med Alpha Brain.

Jag bör påpeka att jag har talat med personer som har upplevt vissa biverkningar av Alpha Brain, bland annat sömnproblem och illamående, men jag hade turen att inte känna av dessa överhuvudtaget.

Vårt Omdöme & Slutsats Av Alpha Brain

Som med alla nootropics krävs mer testning och forskning för att kategoriskt bevisa effektiviteten av ett kosttillskott som Alpha Brain. Tills det är gjort kan vi bara beskriva våra egna erfarenheter, samtidigt som vi väger in andras erfarenhet.

Den goda nyheten är att när vi gör det får vi positiva resultat för Alpha Brain. Det ökade fokus och den ökade koncentrationen var verkligen märkbara och innebar en betydande förbättring av vår arbetsdag. Vårt humör förbättrades och vi kände oss mycket mindre stressade.

Dessutom, eftersom alla ingredienser är naturliga och har genomgått en del tester från tredje part, blev vi försäkrade om säkerheten hos Alpha Brain och att vi inte skulle uppleva några långvariga biverkningar - även om vissa mindre biverkningar har rapporterats.

Även om detta är ett av de dyrare nootropa kosttillskott som finns på marknaden, tyckte vi att det var ett av de bästa. Effekten kommer att variera från person till person, men vi hade en mycket positiv upplevelse av Alpha Brain och anser att det är en av de bästa produkterna i sitt slag på marknaden.