• Hem
  • Solaray Ashwagandha: Test, Recension & Omdömme

Solaray Ashwagandha: Test, Recension & Omdömme

Vårt Betyg:
3.95/5

Kvalité

4.2/5

EFFEKTIVITET

3.3/5

Dosering

4.3/5

Värde & Pris

4/5

Solaray Ashwagandha är rankad
18 bland alla Ashwagandha kosttillskott

Information Om Solaray Ashwagandha

Form

Kapslar

Portioner

60

Ashwagandha Per Portion

470 mg

Innehåller

60 Kapslar

Pris Per Dos

4.3 kr

Pris Per Innehåll

0.009 kr per 1 mg

Innehållsförteckning

Ashwagandha rotextrakt (Withania somnifera, rot), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa), maltodextrin (majs), klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror, kiseldioxid)

Fördelar

- Veganvänliga kapslar

Nackdelar

- Inte den bästa kvalitén
- Innehåller en liten mängd withanolider (1.5%)

Absorberingsförmåga och Dosering

Som en nutritionist med lång erfarenhet av att testa och utvärdera kosttillskott, var jag mycket ivrig att utvärdera Solaray Ashwagandha. När det gäller absorberingsförmåga är det svårt att ge en exakt siffra utan konkret laboratoriedata. Men enligt användning och feedback från klienter verkar detta kosttillskott inte vara högst uppe på listan när det gäller snabb och effektiv absorption. Å andra sidan överträffar denna produkt de flesta av konkurrenterna när det gäller dosering. Med varje kapsel som innehåller 470mg av Ashwagandha, får du tillräckligt med den aktiva ingrediensen för potentialen till lindring av stress och förbättrad sömn.

Kvalitet och värde för pengarna

När det kommer till kvalitén, Solaray Ashwagandha skapar blandade känslor. Trots att det är ett välkänt märke som använder veganvänliga kapslar, vilket är ett stort plus för de kunder som följer en strikt vegansk diet, tillåter produkten utrymme för förbättring, speciellt när det kommer till innehållet av withanolider (endast 1,5%). Med tanke på priset per mg av huvudingrediens, skulle jag klassa denna produkt som ”bra”, men inte ”utmärkt”. För priset borde ashwagandhan vara av bättre kvalitet eller innehålla en högre koncentration av withanolider.

Nackdelar med Solaray Ashwagandha

Det finns några faktorer som potentiellt kan avskräcka konsumenter. Först och främst, trots det överkomliga priset, är kvalitén på ashwagandha-substansen inte den bästa på marknaden, vilket verkligen sänker dess värde. Dessutom, med bara 1,5% withanolider, får du inte den styrkan som andra premiumkosttillskott erbjuder. Nyckelord här är ”kvalitet över kvantitet”. Om du söker efter ett potent ashwagandha-kosttillskott, kan Solaray Ashwagandha kanske inte uppfylla dina förväntningar.