• Hem
  • Solgar Selen Jästfri: Test, Recension & Omdömme

Solgar Selen Jästfri: Test, Recension & Omdömme

Vårt Betyg:
4.47/5

Kvalité

4.7/5

EFFEKTIVITET

4.3/5

Dosering

4.7/5

Värde & Pris

4.2/5

Solgar Selen Jästfri är rankad
15 bland alla Selen kosttillskott

Information Om Solgar Selen Jästfri

Form

Kapslar

Portioner

100

Selen Per Portion

200 µg

Innehåller

60 Kapslar

Pris Per Dos

2.80 kr

Pris Per Innehåll

0.014 kr per 1 µg

Innehållsförteckning

selen (L-selenometionin), dikalciumfosfat, mikrokristallin cellulosa, kisel, vegetabilisk magnesiumstearat, vegetabilisk cellulosa

Fördelar

- Vegetabiliska och jästfria tabletter
- Hög kvalité
- Inga konstgjorda konserveringsmedel eller färgämnen

Nackdelar

- De mindre tabletterna innehåller endast 55 mcg styck

Användarupplevelse

Upplevelsen av Solgar Selen Jästfri framhäver dess höga kvalité och lätthanterlighet. Med sina vegetabiliska och jästfria tabletter erbjuder de en nätverk av fördelar för alla, utan behov av att kompromissa med konstgjorda konserveringsmedel eller färgämnen. När man öppnar flaskan märker man direkt dess rena och autentiska natur, en garanti för Solgar’s engagemang mot renhet. Den högre dossmängden på 200µg kan dock förvåna de som är vana vid lägre doser. Övergången kan kräva en liten anpassningsperiod, men jag personligen finner att den tillhandahåller exakt den mängd selen jag behöver.

Absorptionskapacitet och dosering

Solgar Selen Jästfri har fått övervägande positiva recensioner kring sin absorptionsförmåga, med ett betyg på 4.3 av 5. Som en erfaren nutrist, är jag alltid på jakt efter kosttillskott som inte bara innehåller viktiga näringsämnen, men också försäkrar att de kan tas upp effektivt av kroppen. Solgar uppfyller detta kriterium. Doseringen är enkel, tack vare tablettens storlek, smidiga design och innehåll av 200µg per dos. Däremot, brukare av de mindre tabletterna noterar att dessa endast innehåller 55 mcg styck vilket innebär en extra uppmärksamhet gällande doseringen.

Kostnadseffektivitet

Värde för pengarna är en annan stark punkt för Solgar Selen Jästfri, med ett betyg på 4.2 av 5. För ett pris av 2.79 per dosering får du inte bara 200µg av högkvalitativt selen men också fred i sinnet att ditt kosttillskott är jästfritt och utan artificiella tillsatser. Som en expert inom näring och kosttillskott ser jag detta som ett mycket rättvist pris för en sådan produkt. Dock, med ett pris per µg av huvudingrediensen på 0.014 kr, kan priset tyckas högt för dem som konsumerar mindre doser. Detta skulle vara ett område för förbättring och Solgar borde överväga att erbjuda ett mindre förpackning för dem som behöver en mindre mängd dagligen.